Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Komedie plná omylů ve virtuálním Le Mans

Komedie plná omylů ve virtuálním Le Mans

Z pilotů F1 uspěl jen Gasly

Virtuální podoba čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans přivábila na start i několik pilotů F1. S nástrahami vytrvalostního závodu a zejména použité platformy rFactor 2 si však se ctí poradil jediný.

Pierre Gasly spolu s dvojnásobným šampionem formule E Jeanem-Érikem Vergnem a počítačovými profíky Jarnem Oomerem a Isaacem Gillisenem vybojoval pro tým Veloce eSports páté místo. Do první desítky se vměstnal ještě devátý exmistr světa F1 Jenson Button. 

Pierre Gasly měl štěstí, že jeho připojení neselhávalo. Foto: Pierre Gasly

Max Verstappen dostal po deseti hodinách auto stáje Redline na úplnou špici. Jenže potom se vyboural. Už krátce předtím se podivně potuloval po okolí tratě. Nizozemec u simulátoru neusnul, ale postihly ho technické problémy s připojením.

Protože za výpadek nemohl, byl mu a jeho parťákovi Landu Norrisovi umožněn restart alespoň do poslední čtvrtiny klání. Jako „odškodné“ hoši obdrželi 130 kol k dobru. Ani to však nestačilo a nakonec projeli cílem na 25. pozici. 

Fernandu Alonsovi to se skutečným autem šlo v Le Mans rozhodně lépe. Foto: Fernando Alonso

Prakticky totéž potkalo dvojici matadorů Fernanda Alonsa a Rubense Barrichella. Těm zase během zastávky chybou softwaru nepřiteklo do nádrže žádné, byť fiktivní, palivo. Server to vyhodnotil jako odstoupení a naštvaný Alonso se raději vydal na cyklistickou projížďku. Po velkém přemlouvání ho Rubinho přiměl k návratu, když „centrální mozek“ uznal svůj omyl. V cíli z toho byla 17. příčka.

A do třetice. Párkrát vůz otloukl také Charles Leclerc, jedoucí v kategorii GT-E spolu s Antoniem Giovinazzim. V té chvíli byl ovšem pouze nezúčastněným divákem, protože i on se ocitl offline.

Zdroj: FORMULE.cz