Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rusové už zase prodávají vstupenky

Rusové už zase prodávají vstupenky

Formule 1 bude letos asi bez Ameriky

Fanoušci se konečně dočkali opravdových soubojů na trati. Nejsou však nadále ochuzeni ani o jinou napínavou podívanou, zvanou sestavování kalendáře pro zbytek sezony.

A vše nasvědčuje tomu, že se z ní budou těšit ještě nějakou dobu. Jasno je toliko o úvodních osmi podnicích až po Monzu. Nyní se má za víceméně jisté, že týden na to, tedy 13. září, se pojede v Mugellu. Prý se už dokonce rozhodlo, že půjde o Velkou cenu Toskánska, tedy italské provincie, v níž se okruh nachází.

Další pevnou položkou má být 27. září Soči. V Moskvě se totiž rozeběhl předtím zastavený předprodej vstupenek. Znamená to, že v černomořském letovisku se letos poprvé dočkáme zaplněných tribun? 

Šance brazilského Interlagosu, obklopeného navíc městskou aglomerací, jsou mizivé. Foto: Pirelli

Zbytek stále halí tajemství. Už se moc nepočítá s tím, že by se v říjnu závodilo v Montréalu. Místo toho karavana zamíří nejspíše do portugalského Portimaa s přece jen větší zárukou příznivého počasí. Ve světle současné nákazové situace jsou téměř stoprocentně na odpis VC USA, Mexika i Brazílie. Pokud se tento černý scénář naplní, nezavítá v tomto roce formule 1 vůbec na americký kontinent!

Naopak druhý pokus se jeví nadějně v případě Vietnamu a Číny. Jestliže se ovšem podaří oblomit úřady v obou zemích, aby učinily výjimku ze striktních požadavků, kladených na zahraniční návštěvníky.

Shoda panuje v tom, že seriál vyvrcholí v Perském zálivu, patrně dvojzávodem v Bahrajnu (29. listopadu a 6. prosince) a závěrečným kláním v Abú Zabí (13. prosince).

Zdroj: FORMULE.cz