Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bahrajn si může dát v dubnu repete

Bahrajn si může dát v dubnu repete

Závodit v Portugalsku se nikomu nechce

Jak se dalo očekávat, stává se kalendář MS F1 skutečně živým organismem, neustále měnícím svoji podobu. Další změny v něm signalizoval nový šéf šampionátu Stefano Domenicali.

Připravujeme plán B,“ prozradil. Problémovým se nyní jeví stále neobsazený termín 2. května, v němž se má konat třetí podnik sezony. Na 99 % se počítalo s tím, že se uskuteční v Portimau, kam se loni po letech vrátila VC Portugalska. Neutěšené záběry z této země však momentálně nenasvědčují tomu, že by se v ní mohlo jet, a to ani v „covidovém režimu“, tedy v sociální bublině a s vyloučením diváků. 

Loni se formuli 1 v Portugalsku líbilo. Návrat v letošním roce je ale hodně nejistý. Foto: Red Bull.

Jakmile budeme něco vědět, dáme to vědět. Musí to být v řádu dní, ne za dva měsíce,“ zdůraznil Domenicali. Jako nejschůdnější řešení se jeví opakování scénáře z minulého roku, kdy se v Bahrajnu závodilo dvakrát po sobě. To znamená, že po úvodním klání 28. března by se na as-Sachír monoposty vrátily již příští víkend. O týden by se pak musela pochopitelně posunout i následující velká cena v Imole.

Všichni mysleli, že to už půjde lépe, bohužel tomu tak není,“ povzdechl si Domenicali. „Naší prioritou však nadále zůstává zachovat termínovou listinu v současném stavu. Jsem si naprosto jistý, že se nám podaří odjet všech 23 plánovaných závodů. S jednotlivými organizátory jsme v každodenním kontaktu, protože potřebujeme zůstat maximálně flexibilní. Co platí dnes, nemusí už zítra.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren