Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejrychlejší bude znovu jedna zastávka

Nejrychlejší bude znovu jedna zastávka

Pirelli – strategie pro závod

O více než hodinu opožděná kvalifikace přinesla velmi zajímavou podívanou. Jezdci předváděli na vodě vrcholné umění, ale ve velmi náročných podmínkách nad nimi vynikal obhájce titulu Lewis Hamilton.

Zatímco obě ferrari měla starosti, aby se vůbec protlačila do finálové desítky (a Leclerkovi se to nepodařilo), Hamilton si schoval pro samotný závěr famózní kolo. Ačkoli déšť postupně znovu sílil, suverénně získal pole position pro historicky první VC Švýrska. Soupeře v čele s Maxem Verstappenem deklasoval o 1,216 vteřiny a více!

McLareny - vpředu Sainz, za ním Norris - si znovu vedly výborně. Foto: Pirelli

Předem se vědělo, že předpověď pro neděli je zcela odlišná. Závodit by se mělo na suchu, ale teploty mají být nižší než před týdnem při VC Rakouska. Nejrychlejší by znovu měla být jediná zastávka. Proti minulému závodu však Pirelli prognózu mírně upravilo. Ukázalo se totiž, že měkká pneumatika je v závodě velmi konkurenceschopná.

Podle odborníků od Pirelli by tedy měl být nejvýhodnější strategií start na měkké směsi a výměna na tvrdou mezi 28. až 33. kolem. Druhou nejrychlejší start na střední směsi a přezouvání na měkkou ve 30. až 35. kole. Případně opačně.

Víc prozradí následující infografika.