Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šampionát tahačů začíná v Mostě

Šampionát tahačů začíná v Mostě

Buggyra s exmistrem Evropy a nejrychlejší truckerkou

O víkendu začne mosteckou Czech Truck Prix mistrovství Evropy v závodech tahačů. Tým Buggyra Zero Mileage Racing do něj nasazuje tři speciály, pilotované Adamem Lackem, Téem Calvetem a Aliyyah Kolocovou.

Tři dny před začátkem šampionátu vlastně ještě ani nevíme, z kolika podniků se bude skládat. Jisté jsou Most, Le Mans, Misano. Co bude s dalšími třemi, se uvidí. Vzhledem k malému počtu startů se jedna chyba může rovnat konci ambicí na zisk titulu. Bod bude mít cenu nikoli zlata, ale platiny,“ uvedl nejzkušenější člen sestavy Lacko, exmistr Evropy z roku 2017. „Z auta mám velmi dobrý dojem, uvidíme, jak rychlá bude konkurence. O Jochenovi (Hahnovi) se toho moc neví, Antonio (Albacete) dorazil s novým truckem do Nogara. Časy nic moc. Velkou neznámou je Norbert Kiss.

Nejžhavějším želízkem v ohni Buggyry je Adam Lacko (na snímku druhý zprava). Foto: Buggyra

Všechno funguje, necítím žádné napětí. Testování vyšlo podle mých představ, data jsou velmi příznivá,“ pochvaloval si pokračovatel rodinné truckerské tradice Calvet, jenž se současně objeví také v domácím francouzském mistrovství.

Benjamínek sestavy Aliyyah Kolocová se hodlá řídit prostou filozofií: „Mám to docela jednoduché. Pojedu, jak nejlépe umím, a nějak to dopadne.

Na mostecký autodrom budou mít přístup i diváci, ale jen do vyhrazených sektorů. Na rozdíl od předešlých let se nedostanou do padoku. Rovněž doprovodný program je přizpůsoben hygienickým předpisům v souvislosti s pandemií koronaviru.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra