Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lacko v Mostě dvakrát na bedně

Lacko v Mostě dvakrát na bedně

Nedělní program naboural déšť

V Mostě se po jedenáctiměsíční pauze opět rozeběhl evropský šampionát tahačů. Tým Buggyra Zero Mileage Racing do něj postavil Adama Lacka, Aliyyah Kolocovou a Téa Calveta.

Úvodní sobotní klání se muselo obejít bez Calveta, na jehož voze sportovní komisaři objevili defekt na zadní nápravě a zakázali mu start. Lacko obsadil čtvrtou příčku a Kolocová osmou, ovšem v Grammer Cupu jí patřilo druhé místo. „Jsem nervózní, je to dost šílené, že budu svůj druhý závod vůbec začínat z pole position, ale opravdu to tak je,“ uvedla sympatická Aliyyah.

V čele sice vydržela jen do první zatáčky, ale další útoky zdárně blokovala. Osudným se jí stalo pouštění Lacka před sebe, které využili i někteří další soupeři. V nastalé tlačenici odešla na Kolocové trucku levá přední pneumatika, což znamenalo předčasný konec. 

Zprava Adam Lacko, Aliyyah Kolocová a Téo Calvet se sbírkou svých mosteckých trofejí. Foto: Buggyra

Skvěle si naopak počínal Lacko, který se po Reinertově chybě dostal do vedení. V něm vydržel až do cíle, i když na něj mocně doráželi Sascha Lenz a Norbert Kiss. „Ani na vteřinu neodpočinul, ale všechny hrozby jsem odrazil a první vítězství je v kapse,“ pochvaloval si exmistr Evropy z roku 2017. Calvet byl klasifikován jako jedenáctý.

Nazítří se nad autodromem otevřelo nebe. Hustý déšť narušil program a nakonec umožnil odjet jen jeden závod. Lacko po něm vystoupil na stříbrný stupínek. „Je trochu škoda, že jsme po restartu absolvovali pouhých devět kol. Lenze jsem na konci celkem dotáhnul a kdyby tam byla ta dvě kola navíc, tak bych možná měl šanci se dostat před něj,“ zalitoval. Calvet projel pod šachovnicí jako sedmý, Kolocová třináctá.

Celkové pořadí po třech závodech: 1. Sascha Lenz (D, MAN) 41, 2. Norbert Kiss (H, MAN) 37, 3. Adam Lacko (CZ, Buggyra) 35, 4. Jochen Hahn (D, Iveco) 33, 5. Stephanie Halmová (D, MAN) 20…11. Téo Calvet (F, Buggyra) 4, 13. Aliyyah Kolocová (CZ, Buggyra) 3.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra