Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lackův vítězný výlet do Španěl

Lackův vítězný výlet do Španěl

V Jaramě nenašel přemožitele

Buggyra Zero Mileage Racing se tentokrát vydal na trať truckerům zaslíbenou, na španělský okruh Jarama nedaleko Madridu. Konal se zde podnik s názvem European Truck Masterdrivers,

Je to tady pro mě taková srdcovka, jak se dráha vlní nahoru a dolů a stále je tady cítit historie formule 1. Za největšího konkurenta považuji Antonia Albaceteho,“ prohlásil po příjezdu Adam Lacko. 

Adam Lacko rozšířil svoji sbírku o další dvě trofeje. Foto: Buggyra

Českému týmu se vyvedla již kvalifikace, v níž Lacko a Téo Calvet obsadili první dvě místa. Z pátého stání začínala Aliyyah Kolocová.

Na začátku se mi podařilo ostatním trochu poodjet. Tím, že Téo startoval z druhé pozice, tak jsem se nemusel strachovat, jak se do první zatáčky naskládáme, a zbytek závodu jsem si už jen udržoval náskok,“ okomentoval průběh vstupního měření sil Lacko. Za ním Calvet ustál všechny Albaceteho útoky. Kolocová projela cílem jako pátá.

Pro odvetné klání se postavení na roštu otočilo. Lackovi to ovšem ani v nejmenším nevadilo. „V úvodních metrech nastala velká tlačenice, ale projel jsem to bez úhony. Po nějakých osmi kolech jsem se dostal i před vedoucího Recuenca,“ vylíčil Lacko pouť za dalším triumfem. Calvet se v počáteční strkanici propadl a musel se nakonec spokojit se čtvrtou příčkou. Hned za ním byla odmávnuta Kolocová.

Výsledky:

1. závod: 1. Adam Lacko (Buggyra), 2. Téo Calvet (Buggyra) +17,88, 3. Antonio Albacete (MAN) +18,33, 4. Luis Recuenco (MAN) +27,75, 5. Aliyyah Kolocová (Buggyra) +43,71.

2. závod: 1. Adam Lacko (Buggyra), 2. Luis Recuenco (MAN) +4,11, 3. Antonio Albacete (MAN) +4,48, 4. Téo Calvet (Buggyra) +8,17, 5. Aliyyah Kolocová (Buggyra) +40,17.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra