Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes týmovou režii nepoužívá

Mercedes týmovou režii nepoužívá

Bottas mohl Hamiltona kdykoliv předjet

Včera jsme během závodu slyšeli, že Valtterimu Bottasovi bylo odepřeno přenastavení pohonné jednotky na nejvyšší, předjížděcí režim, když se chtěl pokusit zaútočit na první místo držené Lewisem Hamiltonem. Mercedes popírá, že by to byla součást týmové režie. Bylo týmovou taktikou nevyplýtvat si palivo a životnost motoru v interních soubojích. Proto byl Bottas upozorněn na existenci předzávodní dohody.

"Na nic takového si nevzpomínám," řekl finský pilot do vysílačky.

Toto Wolff si dosažení dohody, přirozeně, velmi dobře pamatuje.

"Nemáme žádné zákazy. Naši jezdci mají dovoleno závodit," uvedl šéf Mercedesu. "Dopoledne jsme o tom mluvili a dohodli jsme se. Přirozeně máme pouze omezený počet použití předjížděcího režimu, takže je lepší, když ho naši jezdci nepoužívají jeden proti druhému. Hlavně když mají pouze jedno použití, protože ho mohli později potřebovat proti Maxovi (Verstappenovi) nebo jinému soupeři. Na toto jsme Valtteriho upozornili. Možná došlo k chybě v komunikaci mezi ním a dalšími lidmi."

K takové situaci nejspíš došlo naposledy. Od Velké ceny Itálie začíná platit zákaz změny motorových režimů během celého závodního víkendu. Jezdec by tak měl mít od prvního tréninku až po cílovou čáru závodu k dispozici stejný výkon motoru a bude na něm, jak ho využije.

Na Bottase opět zbyla pouze menší trofej. foto: Mercedes

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes