Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Knoll s lambem těžce havaroval v Barceloně

Knoll s lambem těžce havaroval v Barceloně

Dvě druhá místa pro Dvořáčka a Wagnera

Pro posádky týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra dopadlo další pokračování seriálu Lamborghini Super Trofeo v Barceloně diametrálně odlišně. Dvojice Jakub Knoll – Bronislav Formánek ukončila nedobrovolně svoje účinkování již ve čtvrtečním tréninku.

Dostal jsem do sluchátek zprávu, že Jakub havaroval někde mezi desátou a jedenáctou zatáčkou. Nevěděli jsme nic konkrétního, ale v daném místě se jezdí vysokou rychlostí, a tak jsem si jen přál, aby to nebylo vážné. Po pár minutách se však potvrdilo, že nehoda to byla opravdu velká. Jakub byl podle prvních zpráv v pořádku, přesto jej odvezla sanitka do nemocnice na vyšetření. Asi po půlhodině nám pak do boxu přivezli auto a hned první pohled na něj prozradil, že tohle na místě jen tak rychle do pořádku nedáme,“ uvedl šéf stáje Jiří Mičánek mladší. 

Dvořáček a Wagner vybojovali v Barceloně dvě druhá místa ve své kategorii. Foto: Buggyra

Veškerá pozornost se tak upřela na Libora Dvořáčka a Kurta Wagnera, kteří nastoupili v kategorii LB Cup. „Kvalifikace jim vyšla skvěle a pro oba závody si vyjeli druhá místa na roštu ve své třídě. Na stejné pozici byli Libor s Kurtem klasifikováni v sobotním mokrém závodě. Do třetice jim potom patřil stříbrný stupínek i v neděli, už na suchu. Příští klání se koná již za dva týdny ve Spa-Francorchamps a tak nás v dílně čeká hodně perných deset dnů,“ dodal Mičánek.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra