Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Galáš chce v Maďarsku ukončit čekání na bednu

Galáš chce v Maďarsku ukončit čekání na bednu

Na první trojici cílí i v celkovém pořadí

V loňské sezoně TCR Eastern Europe si Jáchym Galáš dojel pro titul vicemistra. Na cestě za tímto výsledkem získal pilot stáje GT2 Motorsport osm pódiových umístění. Ve dvou případech dokonce zvítězil. Letos se sice znojemskému jezdci podařilo dojet mezi nejlepší trojicí v nedělním závodě na Slovakiaringu, kde skončil druhý, později jej ale stihla diskvalifikace za porušení pravidel BoP. Na své první letošní pódiové umístění tak stále čeká. Při posledním podniku sezony, který přivítá o víkendu 24.-25. října Hungaroring, se ovšem pokusí tento půst ukončit.

„Na Hungaroringu bych se chtěl umístit mezi nejlepšími třemi. Jako vždy udělám vše, co bude v mých silách, abych tohoto výsledku dosáhl,“ uvedl Galáš v rozhovoru pro oficiální web TCR Eastern Europe.

Stupně vítězů si ale Galáš nechce připsat pouze v maďarských závodech. Mezi elitní trojicí by se rád umístil rovněž v konečném pořadí šampionátu.

„Skutečně věřím, že by se mi mohlo podařit udržet první místo v juniorském hodnocení. Mým dalším cílem je dostat se v celkovém pořadí mezi nejlepší tři,“ dodal.

Řeč ale přišla mimo jiné i na plány pro sezonu 2021: „Příští rok se nejspíše opět zúčastním seriálu TCR Eastern Europe. Jak už jsem zmínil v předešlých rozhovorech, mým cílem v motorsportu by bylo jet TCR Europe.“

Po druhém závodě TCR Eastern Europe na Slovakiaringu sice Jáchym Galáš (vlevo) na pódium vystoupil, později ale o své stříbro přišel. Foto: TCR Eastern Europe

Před posledním podnikem sezony 2020 se Galáš nachází na čtvrtém místě průběžného pořadí se 48 body. Od umístění v nejlepší trojici, kterého chce dosáhnout, ale není daleko. V tuto chvíli třetí Sandro Soubek má totiž na kontě stejný počet bodů jako on.

Zdroj článku: TCR Eastern Europe, úvodní foto: TCR Eastern Europe