Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Virtuální TCR Eastern Europe startuje

Virtuální TCR Eastern Europe startuje

Na úvod čeká jezdce Hungaroring

Šampionát TCR Eastern Europe dnes vstupuje na scénu virtuálního závodění. V plánu je úvodní podnik pětidílného seriálu s názvem TCR Eastern Europe Simracing, jehož dějištěm bude maďarský Hungaroring.

Klání odstartuje v 17 hodin dvouhodinovým volným tréninkem. V 19 hodin se pak závodníci vydají do dvacet minut dlouhého kvalifikačního klání, kde již půjde o první body. Nejrychlejší desítka totiž bude odměněna systémem10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Úvodní závod, na jehož startu se jezdci seřadí podle výsledků kvalifikace, odstartuje v 19.24 hodin. Druhá jízda, do které vyrazí nejúspěšnější dvanáctka z prvního klání v obráceném gardu, začne v 19.58 hodin. V obou si rozdělí body prvních patnáct podle klíče 40-35-30-27-24-21-18-15-13-11-9-7-5-3-1. Počínaje kvalifikací bude fanouškům umožněno sledovat dění živě prostřednictvím přenosu na oficiálním YouTube kanálu TCR a na sociálních sítích.

Podle startovní listiny šampionátu by se mělo v akci představit sedm závodníků, u kterých již došlo k potvrzení účasti v letošní sezoně reálných závodů TCR Eastern Europe. Jsou jimi Žarko Knego, Lukasz Stolarczyk, Carol Wittke, Jáchym Galáš, Szymon Ladniak, Jakub Wyszomirski a Michal Makeš. Uvidíme ale také účastníky minulé sezony. Tuto skupinu reprezentuje kvarteto Tomáš Pekař, Radim Adámek, Maciej Laskiewicz a René Martinek. Za zmínku ale jistě stojí také účast zkušeného matadora na poli cestovních vozů Petra Fulína nebo formulového pilota Toma Beckhäusera.

Zatímco dnes bude na Hungaroringu napsána první kapitola historie virtuálního šampionátu TCR Eastern Europe, loni na tomto okruhu absolvovala svoji premiéru reálná verze této série. Tehdy nastoupila v rámci závodů TCR Europe. V prvním víkendovém klání zvítězil Martin Ryba a ve druhé jízdě byl nejlepší pozdější šampion Milovan Vesnić.

Úřadující šampion TCR Eastern Europe Milovan Vesnić se virtuální série nezúčastní. Foto: ESET V4 Cup

Zdroj: FORMULE.cz