Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Knego se vrátí do TCR Eastern Europe

Knego se vrátí do TCR Eastern Europe

A míří vysoko

V loňském ročníku TCR Eastern Europe jsme mohli Žarka Knega spatřit během úvodních tří podniků. Součástí startovního pole tohoto šampionátu bude Chorvat také letos.

„Opět usednu do vozu Cupra, se kterým jsem loni havaroval v Grobniku a poté jsme ho dlouho dávali dohromady. Nyní již ale opravy dokončujeme. Pro Auto Klub Dubrovnik závodím od začátku své kariéry a hodlám být jeho součástí co nejdéle. Momentálně vlastníme cupru a změna není na pořadu dne. Letos tato značka uvedla novou generaci svých vozů, prozatím ale budu pokračovat se svým současným autem. V budoucnu bych ale na nový model možná přejít mohl,“ uvedl Knego pro oficiální stránky šampionátu.

Sedmý muž celkového pořadí sezony 2019 se rozpovídal rovněž na téma svých ambicí pro letošní rok. Čtvrté místo, kterého loni dosáhl během druhého víkendového závodu na Hungaroringu, by mu již tentokrát jako nejlepší výsledek nestačilo.

„Chci se pokusit své výsledky vylepšit a konkurovat těm nejlepším. Ostatní se ale samozřejmě také připravují a půjde o celkem zajímavou sezonu. Očekávám, že v některých závodech vystoupím na stupně vítězů. Na konci sezony bych pak chtěl figurovat v nejlepší pětce," prohlásil.

Historicky druhá sezona TCR Eastern Europe měla stejně jako loni odstartovat na Hungaroringu o víkendu 17.-19. dubna. Kvůli koronaviru byl ale odložen také tento podnik a podle současné podoby kalendáře by tak ročník 2020 mělo 15.-17. května zahájit klání na rakouském Red Bull Ringu.

Zdroj: TCR Eastern Europe