Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda Wyszomirski Racing vstupuje do TCR Eastern Europe

Honda Wyszomirski Racing vstupuje do TCR Eastern Europe

Kromě šéfa týmu pojede i Kolakowski

V loňské sezoně TCR Eastern Europe obsadil Jakub Wyszomirski celkové páté místo. Nejvíce o sobě dal polský závodník vědět pódiovými výsledky v úvodních dvou podnicích na Hungaroringu a Red Bull Ringu. Zatímco během maďarského podniku vybojoval ve druhé víkendové jízdě stříbro, v úvodním rakouském závodě mohl slavit bronz.

Na scéně tohoto šampionátu budeme moci Wyszomirského vídat také letos. Nedojde u něj navíc ani ke změně vozu, neboť opět usedne do Hondy Civic Type R TCR (FK2). Již ale nebude reprezentovat srbskou stáj ASK Vesnič. Zakládá totiž vlastní tým Honda Wyszomirski Racing a kromě jeho samotného bude barvy této stáje hájit rovněž nováček Sebastian Kolakowski. Původně chtěl Wyszomirski nasadit dokonce tři auta, tento plán mu ovšem zhatila současná situace ohledně koronavirové pandemie.

Nejlepšího výsledku dosáhl loni Jakub Wyszomirski na Hungaroringu. Foto: ESET Cup

„Tento šampionát je pro mě atraktivní díky skutečnosti, že zde jezdci mají stejné podmínky i přesto, že závodí s různými vozy. Nejvíce se těším na závody v Grobniku a Brně, naopak nejméně na podnik na Hungaroringu. Měl bych radost, kdyby se mi podařilo umístit v elitní desítce,“ řekl Kolakowski.

Po úpravě kalendáře by měl nadcházející ročník TCR Eastern Europe čítat celkem čtyři závodní víkendy. První z nich je na programu 24.-26. července v chorvatském Grobniku.

zdroj: FORMULE.cz