Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Borkovič pojede TCR Eastern Europe

Borkovič pojede TCR Eastern Europe

Nastoupí za M1RA Racing

Jméno Dušana Borkoviče není fanouškům závodů cestovních vozů neznámé. Svého největšího úspěchu na této scéně dosáhl srbský závodník roku 2015, kdy v rámci hodnocení Single-Make Trophy ovládl evropský šampionát (ETCC). Na své konto si ale připsal mimo jiné také starty ve WTCC. V posledních dvou letech jsme jej mohli vídat v TCR Europe, kde v sezoně 2018 ukořistil celkový bronz.

Letos do jeho životopisu přibude další položka – TCR Eastern Europe. Zde absolvuje kompletní čtyřdílnou sezonu. Závodit bude s vozem Hyundai i30 N TCR stáje M1RA Racing.

„Výběr šampionátu byl z velké části podmíněn mimo jiné jeho blízkostí k mé domovině a reálnou možností dostat se na okruhy bez dodatečných komplikací. Procházíme situací, v níž se nikdo z nás dosud neocitl, a bude chvíli trvat, než pochopíme, co se děje, a přizpůsobíme novým podmínkám své životy. Pro mě je nejdůležitější, že mě nebude čekat roční pauza od závodění a že znovu nevystavím nebezpečí zdraví svoje, svého týmu a těch, které miluji,“ uvedl Borkovič.

Během posledních dvou sezon účinkoval Dušan Borkovič v TCR Europe. Foto: Target Competition

Pětatřicetiletý jezdec je zatím druhým potvrzeným účastníkem letošní sezony TCR Eastern Europe s vozem Hyundai i30 N TCR. S tímto autem se v akci objeví rovněž Dušan Kouřil mladší, který bude hájit barvy týmu Janík Motorsport.

zdroj: FORMULE.cz