Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Čížek hodlá letos hlavně zrychlit

Čížek hodlá letos hlavně zrychlit

O sezonu má však obavy

V loňském ročníku TCR Eastern Europe obsadil Petr Čížek celkovou pátou příčku. Na cestě za tímto umístěním se český závodník hned dvakrát objevil na stupních vítězů. Zatímco jeho prvním pódiovým výsledkem bylo třetí místo ve druhém závodě úvodního podniku na Hungaroringu, druhý bronz přidal při úvodní víkendové jízdě v Grobniku.

V šampionátu bude Čížek účinkovat také v sezoně 2020, kdy znovu usedne do vozu Cupra stáje Fullin Race Academy. Z výsledkového hlediska si ovšem žádné konkrétní cíle neklade. Zejména chce zlepšit své časy.

„Nikdy si nestanovuji cíl skončit do určitého umístění. Beru to závod od závodu. Jelikož mě letos čeká třetí kompletní sezona a teprve druhá s vozem specifikace TCR, soustředím se zejména na zlepšení v časech na kolo. V takovém případě si budeme moci říci, že jsme spokojení,“ uvedl Čížek, který si ale není jistý, zda se letošní ročník opravdu uskuteční.

„Mám obavy, aby sezona nakonec nebyla zrušena. Bedlivě sleduji vývoj a zatím to nevypadá vůbec dobře. Důležité ale je, abychom tuto pandemii všichni přestáli pokud možno bez ztrát. Závodění bude muset počkat na jindy.“

Ohledně sezony 2020 není Petr Čížek příliš optimistický... Foto: ESET Cup

Ke změně jezdecké sestavy nedojde letos u týmu Petra Fulína ani na pozici Čížkova kolegy. Tím bude i nadále německý jezdec Carol Wittke.

Zdroj: FORMULE.cz