Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russellova největší chyba v kariéře

Russellova největší chyba v kariéře

Najel na nerovnost a už byl ve zdi

George Russell byl ve víkendové Velké ceně Emilie-Romagni na okruhu v Imole blízko ke svému prvnímu bodu ve formuli 1. Pilot Williamsu se třináct kol před cílem posunul na desáté místo poté, co do té doby druhý Max Verstappen vylétl kvůli defektu pneumatiky z dráhy. Na něm se ale dlouho neohřál. O kolo později totiž skončil závod i pro něj. Při jízdě za zpomalovacím vozem ztratil na cestě do zatáčky Aqua Minerale kontrolu nad svým vozem a havaroval. Později Russell uvedl, že se jednalo o největší chybu v jeho kariéře.

„Od startu do cíle jsem na to tlačil jako čert a během fáze zpomalovacího vozu jsem dělal všechno pro to, abych udržel pneumatiky (v dobré kondici) a skutečně jsem se pokoušel najít limit. Nemám pro to absolutně žádnou omluvu. Když jsem řadil, najel jsem na malý hrbol a byl jsem ve zdi ještě předtím, než jsem tomu mohl zachránit. Bylo to zkrátka naprosto zničující, litoval Brit.

"Pravděpodobně to byla ta největší chyba, jakou jsem ve své kariéře udělal. Jste na sebe naštvaní ještě více než v juniorských sériích. Když jste dříve udělali chybu a řekněme ztratili závod nebo vítězství, věděli jste, že vás čeká další start a budete v této pozici znovu."

George Russell v Imole zahodil šanci na zisk svého prvního bodu. Foto: Williams

I přes hořký konec je ale Russell schopen najít na uplynulém víkendu i pozitiva: „Tým odvedl tento víkend ohromnou práci. Je zde hodně pozitivních věcí, které si můžeme vzít. Například, že jsme se vůbec dostali do této pozice, a stejně tak to, že to bylo díky velké agresivitě. Dali jsme do toho absolutně všechno. To byl ten důvod, který nás do té pozice dostal. Současně to ale kvůli tomu dopadlo tak, jak to dopadlo.

Je toho hodně, díky čemu můžeme být pozitivní a spokojení s tímto víkendem. Myslím si, že jsme na naše poměry byli ohromně rychlí. Navíc jsem se z této zkušenosti poučil. Tyto vozy jsou nemilosrdné a rozhodně se do vás mohou kdykoli pustit, zvláště pak v těchto chladných podmínkách a na opotřebovaných pneumatikách,“ dodal.

Posledním bodovaným výsledkem Williamsu ve formuli 1 zůstává i nadále loňská deštěm ovlivněná Velká cena Německa na Hockenheimringu. Tehdy dojel na desátém místě Robert Kubica.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams