Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz viní z kolize Russella

Sainz viní z kolize Russella

Brit to vidí jinak

V úvodním kole kvalifikačního sprintu došlo ke kolizi mezi Georgem Russellem a Carlosem Sainzem. Na tu doplatil zejména druhý jmenovaný. Pilot Ferrari totiž po kontaktu vycestoval ven z trati a propadl se až do spodních pater výsledkové listiny. Russell vyvázl z incidentu bez úhony a cílem projel jako devátý. Sainz nakonec skončil jen o dvě pozice za ním, když se propracoval na 11. příčku. Po závodě se ale jejich kolizí zabývali sportovní komisaři. Ti rozhodli, že jejím viníkem je Russell a potrestali Brita ztrátou tří míst na startovním roštu nedělního závodu.

Sainz situaci viděl podobně jako sportovní komisaři a s jejich rozhodnutím souhlasil: „Myslím si, že to jasně byla Georgeova chyba. Ve špinavém vzduchu je pro nás obtížné jet za jiným autem. Je snadné udělat takovouto chybu, ta mě ale přišla hodně draho. Z desátého místa, o které jsme myslím bojovali, jsem se propadl na chvost. Pak jsem se dostal znovu na jedenáctou příčku a dojel do cíle za ním. Bolí to, protože v tomto případě to nebyla moje chyba. Je to smůla, ale jo, uvidíme, co se stane,“ uvedl Sainz po kvalifikaci.

Russell ovšem odmítá, že by udělal chybu: „Carlos najížděl do zatáčky zeširoka a pak to tam říznul. Viděl jsem ho, ale vzhledem k úhlu, ve kterém jsem se nacházel, jsem s tím nemohl nic udělat. Zavřel to tam. Je to jeden z těch incidentů, které se v prvních kolech stávají,“ podělil se pilot Williamsu se svým pohledem na věc.

George Russell ztratí na startu Velké ceny Velké Británie tři místa. Foto: Williams

 

Po odsunu o tři místa odstartuje Russell do své domácí velké ceny jako dvanáctý. Sainz bude jedním z pilotů, kteří z jeho trestu vytěží a posune se z jedenáctého místa na desáté. Polepší si také Esteban Ocon (z desátého na deváté) a Pierre Gasly (z dvanáctého na jedenácté).

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Scuderia Ferrari