Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se připravil o druhou řadu

Sainz se připravil o druhou řadu

McLaren počítá pro zítřek s více zastávkami

Hodně vysoko myslel v dnešní kvalifikaci Carlos Sainz. S postupem do závěrečné fáze počítal jaksi automaticky.

Do ní jsem měl připravené dvě sady čerstvých měkkých pneumatik. Když si uvědomím, jak se vše vyvíjelo, určitě jsem mohl bojovat o čtvrté nebo páté místo,“ tvrdil přesvědčivě.

To zní hodně optimisticky, protože kolega Lando Norris skončil devátý. Zřejmě si ale syn rallyového šampiona věřil, že dá opravdu bombastické kolo…

Na druhou stranu neodvedl zřejmě Norris očekávaný výkon, jak vyplývá z vyjádření jeho šéfa Andrease Seidla: „Lando bohužel udělal v posledním kole chybu hned v první zatáčce, která ho stála minimálně dvě, tři pozice.“ 

McLaren věří, že v závodě se mu podaří ztrátu dohnat. Foto: McLaren

O příčinách Španělova výpadku, který zapříčinil vyvěšení červených praporků, prozatím není nic známo. Jezdec mluví jen o technickém problému, Seidl se odmítl vyjádřit zcela s tím, že auto teprve začali v garáži rozebírat.

Místo toho se rozpovídal o zítřku. „Předpokládáme, že všichni pojedou na dvě nebo dokonce tři zastávky. Vsadit na jedinou není podle našeho názoru možné. Klíčové bude dostat se správně do závodu. Naši kluci umějí s gumami zacházet docela dobře a tak pořád vidím šanci na solidní výsledek,“ prohlásil.

Zdroj: McLaren, úvodní foto: McLaren