Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prohrál Bottas kvůli horšímu nastavení?

Prohrál Bottas kvůli horšímu nastavení?

Rychlostně prý na Hamiltona nemá

S mým posledním kolem jsem docela spokojen. Už jsem vlastně nikde nenašel žádnou rezervu. Měl jsem pocit, že místy jdu přes limit.“ Těmito slovy zhodnotil Valtteri Bottas svoje účinkování v závěrečné fázi dnešní kvalifikace. Přesto s Lewisem Hamiltonem prohrál o tři desetiny sekundy. Proč?

Byl jsem docela překvapený, když jsem ten rozdíl viděl,“ přiznal zjevně zaskočený Fin. „Snad to bude tím, že jsme jeli s odlišným nastavením. Někdy ho máme s Lewisem skoro stejné, jindy ne.“ 

Dal do toho všechno a stejně dostal na zadek. Je to jenom v odlišném nastavení? Foto: Mercedes

Ani k samotnému závodu nevzhlíží s přílišným optimismem: „Nevím, jestli nastane nějaká změna. On zažívá skvělý víkend. Domnívám se, že se dostal na takovou rychlost, kterou s ním nejsem schopen držet. Dal jsem do toho všechno. Bez toho nemůžeš vyhrávat. Nic nevzdávám, ale zítra bych musel podat perfektní výkon.

Jenže šéf Mercedesu ve F1 Toto Wolff si naopak myslí, že Bottas bude mít více co do činění s dotírajícím Maxem Verstappenem. „Max stojí na lepší straně roštu. Navíc se nám v dlouhých úsecích více přehřívaly gumy než Red Bullu a on má v záloze dvě sady tvrdých. Čistě ze strategického hlediska je ve výhodě,“ připomněl.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes