Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Na Alonsův test se máme dívat lidsky

Na Alonsův test se máme dívat lidsky

Vettel pro něj nemá žádné pochopení

Renault dosáhl svého, 39letý Fernando Alonso dostal od FIA výjimku a příští týden se zúčastní testu určeného pro mladé jezdce. Při hledání logiky v tomto kroku prý máme použít lidský pohled.

"Chápu, že je kolem toho velký povyk. Alespoň můžeme říct, že rok jsme začali jednou kontroverzí a končíme ho jinou. Je dobré, že se stále něco děje," snažil se argumentovat šéf týmu Renault Cyril Abiteboul.

"Musíte se na to podívat lidsky, abyste pochopili. Když se Fernando rozhodl vrátit do F1, od začátku jsme prohlašovali, že mu chceme umožnit co nejlepší přípravu. Pravidla nás v tomto dost omezují, ale udělali jsme vše, co bylo v našich silách. Čtyři dny jezdil ve dva roky starém voze, ale potřebujeme ho dostat i do letošního. Prostě jsme požádali o výjimku a FIA ji udělila. Konec příběhu."

Mezitím Sebastian Vettel poprvé potvrdil, že podle Alonsova vzoru se také chtěl testu zúčastnit, kdyby měl možnost.

"Tak pokud tam pustili Fernanda, měli už nechat dveře otevřené pro všechny. Rozhodnutí by měla být férová ​​pro všechny, ale v tomto případě se na to nehledělo, jinak bychom já a Carlos mohli testovat. Netuším, proč se rozhoduje případ od případu, zajímalo by mě ucelené vysvětlení. Už se to ale nezmění, my testovat nebudeme,“ nechal se slyšet německý závodník.

A spokojený samozřejmě není ani Carlos Sainz přestupující z McLarenu do Ferrari.

"Nikdo mi nevysvětlil, jakou to má celé logiku. Myslím, že ani žádná není. Asi jen málokdo chápe, co se vlastně stalo. Samozřejmě jsem zklamaný a musím se s tím smířit. Musím se na příští rok co nejlépe připravit jinými způsoby," řekl Španěl.

Alonso prostě dostal výjimku, prostě ji potřeboval a FIA se k tomu prostě nevyjadřuje. Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Renault