Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes svádí porážku na studené pneumatiky

Mercedes svádí porážku na studené pneumatiky

Hamilton navíc zápolil s kašlem a poškozeným autem

Zatímco Red Bull oslavuje kvalifikační vítězství po více než roční pauze (naposledy uspěl ve VC Brazílie 2019), u Mercedesu se hledá příčina nepříjemné porážky. Už je vlastně známa – pneumatiky.

Měkké gumy jednoduše nefungovaly. Nedokázali jsme je dostat do správného provozního režimu. Už ve třetím tréninku se ukazovalo, že Red Bull je v tomto ohledu na tom mnohem lépe. Nám se dařilo více na střední směsi. Celkově vzato jsme ale měli během kvalifikace stále větší problém zajet solidní čas. Zřejmě to způsoboval pokles teploty. Obavy z něj byly asi oprávněné,“ přiznal Valtteri Bottas. 

Slunce zapadlo a Mercedesu nastaly starosti. Foto: Mercedes

Lewis Hamilton se navíc domnívá, že valnou část kvalifikace absolvoval s poškozeným vozem. Přesněji to nespecifikoval. Zřejmě šlo o následek divokého rodea na obrubníku, po němž žádal o kontrolu stavu podlahy. Při úvodních rozhovorech po vystoupení z kokpitu nezanechal příliš dobrý dojem. Šampion, jenž se v nedávných dnech vypořádával s nemocí covid-19, vypadal hodně unaveně a pokašlával. Sám přiznal, že stoprocentně fit se ještě necítí. „Je to hnusný vir,“ ulevil si.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes