Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bisaha znovu vítězem European Rally Trophy

Bisaha znovu vítězem European Rally Trophy

V Rallysprint sérii skončil třetí

Konec roku je příležitostí k bilancování. Učinil tak i pilot rallyového týmu Hyundai Lenner Sport Ondřej Bisaha, jemuž opět „četl noty“ osvědčený Petr Těšínský.

Během hektického podzimu, kdy se dohánělo zpoždění způsobené pandemií koronaviru, bojoval kroměřížský jezdec se svým Hyundaiem i20 R5 na dvou frontách – v European Rally Trophy a v domácí Rallysprint sérii.

V prvním případě udělal důležitý krok k obhajobě prvenství vítězstvím na chorvatské INA Delta Rally. Následovala Rally Morava, v níž dlouho vedl, ale nakonec po technických problémech dojel čtvrtý. 

Ondřej Bisaha se radoval z druhého titulu v European Rally Trophy. Foto: Hyundai Lenner Sport

Nejdřív šlo nejspíš o pomalý defekt, protože auto bylo v zatáčkách nestabilní. Následně tato pneumatika dostala v závěrečné části rychlostní zkoušky ránu po výjezdu z katu. To se pravděpodobně přihodilo kvůli tomu, že v ní byl nízký tlak, ona se cvakla a okamžitě vyzula. Ztratili jsme tím důležité sekundy, které nám v součtu chyběly,“ vylíčil nepříjemnou událost Bisaha, jemuž i tak v rallysprintovém šampionátu patří třetí přička.

Vyvrcholením sezony se stala Lausitz Rally na šotolině v okolí německého Boxbergu. I přes nulové letošní zkušenosti s tímto povrchem Bisaha obsadil šesté místo a v seriálu European Rally Trophy tak dosáhl již druhého celkového triumfu.

Šotolinový podvozek, půjčený ze zahraničí, jsme obdrželi na poslední chvíli a navíc jsme ho nesměli snížit tak, jak by bylo potřeba. Možná i kvůli tomu jsme měli pár velkých momentů. Původně jsem se této soutěže bál, ale opak byl pravdou,“ přiznal.

Zdroj: Hyundai Lenner Sport, úvodní foto: Hyundai Lenner Sport