Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Big Shock Racing z Džiddy zatím nic neviděl

Big Shock Racing z Džiddy zatím nic neviděl

Okamžitě skončil v hotelové karanténě

Výprava Big Shock Racingu již dorazila do Džiddy. V tomto saúdskoarabském městě začne 2. ledna 2021 další ročník Rallye Dakar.

Ani sedlčanská ekipa se nevyhnula změnám na poslední chvíli. Jejích dvacet členů se podrobilo v sobotu 26. prosince těsně před odletem testům na koronavirus, z nichž byl bohužel jeden pozitivní. Za postiženého mechanika a řidiče doprovodného vozidla zaskočil náhradník Dan Stiblík.

Poté už všichni nastoupili na palubu charterového letadla, které je dopravilo přímo do Džiddy. Po příletu byli vpouštěni do haly ve skupinkách po patnácti osobách a v patnáctiminutových intervalech. Následoval transfer do hotelu, v němž stráví předepsanou 48hodinovou karanténu. 

Vítejte v pouštním království! Foto: Big Shock Racing

Každý tým předem nahlásil, kdy přicestuje a kde bude ubytován. Během izolace bychom měli dostat pozvánky na další odběry, organizované přímo pořadateli v areálu Královského stadionu. V něm bude stát i bivak a odehrají se zde všechny úvodní akce spojené se startem Dakaru,“ uvedl manažer Big Shock Racingu Martin Pabiška.

Pokud vše dobře dopadne, vyrazí potom sedm určených jedinců vyzvednout techniku do přístavu, zbytek osazenstva se odebere do ležení. Doprovodná vozidla podstoupí zrychlené kontroly přímo v bivaku, standardním procesem technických a administrativních přejímek projdou pouze závodní vozy. „My je máme naplánované na 2. ledna v devět hodin. Ale před tím chceme ještě absolvovat shakedown v poušti,“ prozradil palubní mechanik David Švanda.

Zdroj: Big Shock Racing, úvodní foto: Big Shock Racing