Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Macík nepovažuje vítězství za uhnaná

Macík nepovažuje vítězství za uhnaná

Příští rok na Dakar s více kamiony?

Online tiskovou konferencí završil sedlčanský Big Shock Racing svoji účast na letošní Rallye Dakar. S bilancí tří etapových vítězství a celkového čtvrtého místa v kategorii kamionů je navýsost spokojen.

Byl to jeden z nejdrsnějších Dakarů. Vyhráli jsme ve třech etapách, které patřily mezi delší a technicky náročnější. V tom je naše síla. Přitom ale nemáme pocit, že šlo o uhnané výsledky a byli bychom v cíli vyřízení. Ba naopak, jelo se nám hezky, auto fungovalo. Když je trať namáhavá, umíme si poradit. Máme rezervy a dokážeme držet dobré tempo dlouhou dobu,“ podotkl pilot Martin Macík, který tvořil posádku spolu s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Davidem Švandou. 

Macíkův tým mohl po dojezdu právem oslavovat. Foto: Big Shock Racing

S koncem jednoho dobrodružství začíná příprava na další. „Analyzujeme, co vše se letos stalo. Vývoj auta za poslední rok poskočil o velký kus kupředu a pomohl nám se pevně usadit vpředu. Během loňské sezony, kdy se kvůli bezpečnostním opatřením tolik nezávodilo, jsme na Karlovi (přezdívka trucku Iveco) zvládli udělat hodně práce. Automatická převodovka výrazně pomohla. Víme o drobnostech, které ještě vytuníme, spojovačky a tak dále. Ale máme kamion, který je hned po továrních kamazech momentálně ve startovním poli nejrychlejší. Začínají se hlásit zájemci o pronájem i koupi vozidel. Už letos nastoupil s jedním z naší dílny Jarda Valtr. Pro holandský tým Maurika van den Heuela jsme stavěli podvozek. Naším cílem je zúčastnit se Dakaru s více stroji,“ zdůraznil Macík.

Zdroj: Big Shock Racing, úvodní foto: Big Shock Racing