Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villagomez přechází do FIA F3

Villagomez přechází do FIA F3

Nastoupí za HWA Racelab

V loňském roce jsme mohli Rafaela Villagomeze vídat ve španělské F4, britské F4 a také v šampionátu Euroformule. Letos ale Mexičana čeká premiérová sezona ve FIA F3. Tu odjede v barvách týmu HWA Racelab.

„Jsem velice šťastný, že budu závodit ve FIA F3 za HWA Racelab. Po mém prvním roce v monopostech to bude velký skok. Jsem si ale jistý, že se toho hodně naučím a že všichni odvedeme dobrou práci. Děkuji týmu, své rodině, každému, kdo mi věří, a také svému manažerovi Tomu Claessenovi, který mi pomáhá od začátku kariéry. Nemůžu se dočkat, až začne nová sezona,“ říká Villagomez.

Šéf stáje Thomas Strick dodává: „Rafael je dalším mladým a slibným talentem, kterého můžeme pro nadcházející sezonu FIA F3 přivítat v našem týmu. Nejenom svým vítězstvím v Richard Mille Young Talent Academy (v roce 2019 – pozn. red.) ukázal, že má elán, který je k úspěchu v tak vyrovnaném šampionátu, jakým FIA F3, potřeba.“

Villagomez si vůz FIA F3 vyzkoušel již loni během posezonních testů. Zatímco v Barceloně nastoupil devatenáctiletý pilot za Trident a Campos, v Jerezu odjel oba dny s týmem Jenzer Motorsport. Momentálně závodí v zimním asijském šampionátu formule 3 za tým BlackArts Racing.

Na svou premiérovou sezonu ve FIA F3 se Villagomez připravuje v asijském šampionátu formule 3. Foto: BlackArts Racing

U HWA Racelab je Villagomez druhým potvrzeným pilotem pro letošní sezonu FIA F3. Jako první bylo oznámeno angažmá Mattea Nanniniho, který bude pro stáj závodit také ve formuli 2.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: British F4