Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přece jen Portimao?

Přece jen Portimao?

V cestě stojí až příliš mnoho ale

A máme tu další kotrmelec. V Portugalsku se nakonec, covid necovid, 2. května nejspíše přece jen závod F1 pojede. Dnes o tom má definitivně rozhodnout Komise pro F1.

Okruh v Portimau dostane přidělen termín 2. května, původně určený pro VC Vietnamu. Ta se však letos určitě neuskuteční a také její případná budoucnost je značně nejistá.

V Portimau se pojede 2. května VC Portugalska - pokud to koronavirus dovolí...Foto:Red Bull

Portimao se jevilo žhavým kandidátem již delší dobu, důkladnou čáru přes rozpočet mu však udělalo masivní šíření koronaviru v zemi, vedoucí až ke kolapsu zdravotnického systému. Organizátoři a vedení F1 patrně doufají, že za tři měsíce bude situace úplně jiná.

Momentálně jsou nicméně všichni cestující z Portugalska do Velké Británie, v níž sídlí sedm z deseti zúčastněných stájí, povinni podrobit se desetidenní karanténě v určeném hotelu. Pokud by toto nařízení zůstávalo v platnosti i v květnu, šlo by o těžko řešitelný problém. Veškerý personál by se musel přesunout do Barcelony, dějiště následující VC Španělska (9. května) a po jejím skončení ještě pár dní setrvat na místě, dokud neuplyne zmíněná desetidenní lhůta.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Ferrari