Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen nepodléhá po pátku euforii

Verstappen nepodléhá po pátku euforii

Počká si na první kvalifikaci sezony

Letošní předsezonní testy formule 1 zahájil nejlépe Max Verstappen. Pilot Red Bullu, který nastoupil jak v dopolední, tak v odpolední části, si v pátek v Bahrajnu připsal čas v hodnotě 1:30,674 a v konečných výsledcích skončil na prvním místě. Celkem absolvoval 138 kol. Díky tomu se stal Verstappen také nejpilnějším jezdcem a Red Bull nejpilnějším týmem dne.

„S dneškem jsme velice spokojení. Není potřeba rozebírat rychlost a tak dále. Zkrátka jsme splnili náš plán. Vůz se hezky řídil. Myslím si, že je vždy dobré, když takto zahájíte testy. Vždy je to samozřejmě váš cíl. Jestliže zažijeme den jako tento, jsme všichni velice spokojení,“ uvedl Verstappen po skončení pátečního programu.

Vydařeným vstupem do předsezonního testování se ale nizozemský pilot nenechává unést: „Chci počkat do třetí části první letošní kvalifikace. To budeme totiž vědět, že všechny vozy ukazují své skutečné tempo,“ dodal.

Max Verstappen byl v pátek nejrychlejší. Foto: Red Bull

V sobotu se Verstappen v akci neukáže a místo něj usedne do monopostu Red Bullu nová posila stáje pro letošní sezonu Sergio Pérez. V neděli během posledního dne testů se představí oba. Zatímco Pérez bude jezdit dopoledne, Verstappen odpoledne.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull