Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz zatím není připraven na první závod

Sainz zatím není připraven na první závod

Ještě moc nerozumí vozu

Carlos Sainz změnil pro letošek působiště. Po dvou sezonách u McLarenu ho letos uvidíme závodit za Ferrari. Po úvodním dni předsezonních testů, který se na okruhu v Bahrajnu uskutečnil v pátek, se ale na první závod v novém týmu ještě necítí připraven.

„Na testování se rozhodně cítím připraven. Ale na první závod zatím vůbec. V McLarenu jsem věděl, jak si nastavit auto podle svých představ. Věděl jsem, jak s ním jet, když fouká nebo když mám nové pneumatiky, jak přenastavit přední křídlo nebo co mačkat na volantu. U Ferrari zatím nemám tušení. Před prvním závodem se tedy cítím hodně nepřipravený. Alespoň ale testujeme. Myslím, že jsem sem přijel co nejpřipravenější a vlastně jsme začali obstojně,“ řekl Sainz.

„Musím stále zlepšovat své znalosti, jezdit na různých směsích pneumatik, s různým množstvím paliva a v různých podmínkách, protože vítr výrazně mění vyvážení vozu. Dnes (v pátek – pozn. red.) foukalo hodně. Musím otestovat všechny režimy vozu, abych měl alespoň tušení, co očekávat v prvním závodě,“ dodal Španěl.

Carlose Sainze letos čeká premiérová sezona u Ferrari. Foto: Ferrari

 

Během pátku Sainz nastoupil v odpolední části, když vystřídal svého týmového kolegu Charlese Leclerca, který jezdil dopoledne. Sainz odjel celkem 56 kol a s časem 1:31,919 skončil pátý.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Scuderia Ferrari