Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes není s vozem spokojen

Mercedes není s vozem spokojen

Ještě na něm bude muset zapracovat

Mercedes v pátek nezažil v Bahrajnu vydařený vstup do předsezonních testů. Německou stáj sužovaly problémy a na konto si za celý den připsala pouze 48 kol, což bylo nejméně ze všech týmů.

Vše začalo již dopoledne, kdy stáj ztratila spoustu času výměnou převodovky a Valtteri Bottas tak odjel pouze šest kol. Bezproblémové nebylo ani odpolední vystoupení Lewise Hamiltona. Jelikož mechanici na začátku odpolední části stále pracovali na voze, vydal se Brit na trať o něco později. Poté zápasil s nesprávným vyvážením vozu a do karet mu pochopitelně nehrál ani příchod písečné bouře.

Není tedy divu, že u šéfinženýra stáje Andrewa Shovlina na konci dne spokojenost nepanovala: „Dnes to pro nás byl mizerný start do nové sezony. I když jsme během dne nějaký pokrok udělali, nejsme spokojení s tím, jak auto funguje. Je naprosto jasné, že nás ještě nějaká práce čeká. Jsme docela pozadu za naším testovacím plánem. Musíme trochu zapracovat na vyvážení a na rychlosti. Stále nám ale zbývají dva dny a můžeme se z této situace dostat,“ uvedl.

Valtteri Bottas toho v pátek moc nenajezdil. Foto: Mercedes

 

V konečných výsledcích pátečních jízd se Hamilton umístil s časem 1:32,912 na 10. místě. Bottas během své krátkého pobytu na dráze zajel čas 1:36,850 a skončil na poslední 17. příčce. Jak Hamilton, tak Bottas dosáhli svých nejlepších výkonů na střední směsi pneumatik.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes