Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Alonsa musí Alpine zlepšit aerodynamiku

Podle Alonsa musí Alpine zlepšit aerodynamiku

Jinak byl ale se sobotou spokojen

Fernando Alonso v sobotu absolvoval během druhého dne předsezonních testů v Bahrajnu první svezení s letošním monopostem stáje Alpine. Španěl, který se letos do formule 1 vrací po třech letech, jezdil jak v dopolední, tak v odpolední části. S časem 1:32,339, který zajel na střední směsi pneumatik, obsadil v konečných výsledcích 10. příčku. Podařilo se mu odjet celkem 127 kol, což z něj udělalo druhého nejpilnějšího jezdce dne. Více kol než on absolvoval pouze Nicholas Latifi z Williamsu (132 kol).

Po skončení sobotních jízd byl sice Alonso v zásadě spokojen, přesto ale ještě vidí nějaké nedostatky: „Dnes (v sobotu – pozn. red.) jsme odjeli spoustu kol. Šlo to podle plánu, což je dobré. Nyní si ale musíme sednout a všechno zanalyzovat. Z auta jsem měl dobrý pocit. Myslím si ale, že stále potřebujeme o trochu lépe porozumět novému aerodynamickému balíčku. Dnes jsme jezdili na tvrdších směsích pneumatik a zítra náš čekají další jízdy. S Estebanem (týmový kolega Ocon – pozn. red.) bude naším cílem nasbírat další data a celkově to doladit,“ uvedl mistr světa z let 2005 a 2006.

Podle Fernanda Alonsa potřebuje Alpine zapracovat na aerodynamice. Foto: Alpine

 

V únoru Alonso ve Švýcarsku havaroval při cyklistickém tréninku, když se střetl s osobním automobilem. Utrpěl zlomeninu horní čelisti a musel na operaci. Během úvodního dne testů se nechal slyšet, že po sezoně půjde „pod kudlu“ znovu, aby mu mohly být z horní čelisti odstraněny dvě titanové destičky. Je však přesvědčen, že jeho účinkování v letošní sezoně nebude únorovým incidentem nijak poznamenáno.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Alpine