Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérezovi hazardní hra nakonec vyšla

Pérezovi hazardní hra nakonec vyšla

Red Bull mu dal přednost před Albonem i Hülkenbergem

Red Bull si dal s oznámením načas, ale nakonec se potvrdily předchozí zvěsti, že k němu dojde dnes. Novým kolegou Maxe Verstappena se v sezoně 2021 stane Sergio Pérez.

Alexander Albon svůj boj o udržení místa v prestižním kokpitu nakonec prohrál. „Alex je vysoce ceněný člen týmu, proto jsme rozhodnutí dlouho a pečlivě zvažovali,“ tvrdí šéf stáje Christian Horner. „Vzali jsme si dost času, abychom porovnali veškerá data. Teprve potom jsme došli k závěru, že Sergio bude tím pravým jezdcem po Maxově boku. Vítáme ho v Red Bullu.

O Pérezově příchodu se spekulovalo již dlouhou dobu a za víceméně jistý byl brán od minulého víkendu. Albon zůstane v pozici testovacího a náhradního pilota pro Red Bull Racing a Scuderii AlphaTauri. 

 

Pro Albona (na snímku s Hornerem) je důležité, že neztratí kontakt se světem F1. Foto: Red Bull

Udělal příliš mnoho chyb, je moc pomalý,“ ohodnotil jeho letošní počínání expert televize Sky Ralf Schumacher. Thajec prohrál během svého působení v Red Bull Racingu kvalifikační duely s Verstappenem 0:25 a na body 181:311. Pérez naopak v Bahrajnu oslavil nedávno svůj premiérový triumf ve velké ceně. Navíc je jeho sponzorské portfolio nadále velice zajímavé i pro takového giganta, jakým je Red Bull.

Třetím ve hře byl údajně Nico Hülkenberg. V jeho neprospěch ovšem hovořilo chatrné finanční zázemí.

Zdroj: Red Bull Racing, Sky, úvodní foto: Racing Point