Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russellovi pomáhá psycholog

Russellovi pomáhá psycholog

Raději se odstřihl od sociálních médií.

George Russell má pravidelná sezení s psychologem a sám to dal o sobě vědět, aby touto cestou celému světu vzkázal, že to není žádná ostuda. Potřebu promluvit si s profesionálem pocítil na konci minulého roku, ale už nespecifikuje, zda pro něj bylo ubíjející pracovní vytížení, spekulace o jeho nedobrovolném odchodu z Williamsu, nebo výjimečná příležitost odjet jeden závod ve voze Mercedesu, ze které nakonec vytěžil pouze tři body.

"Minulá sezona byla tak náročná, hlavně v druhé polovině, že jsem byl duševně totálně vyčerpaný," řekl 23letý závodník v rozhovoru pro PA. "Oslovil jsem psychologa a teď s ním mám sezení jednou za šest týdnů. Je příjemné mít někoho, komu můžete všechno vyklopit.

Nezáleží na tom, zda jste závodníkem F1, nebo pracujete z domu. Každý máme něco a není nic divného na tom, když člověk zajde za profesionálem. Nikomu to neuškodí, pouze pomůže. Lidé stále nahlížející na duševní problém jako na slabost. Je to hloupé. Člověka to přitom posílí a lépe pochopí sám sebe. Není důvod stydět se.

Může za to také svět, ve kterém žijeme. Sociální média mohou mít na člověk brutálně negativní dopad. Jsou tam samí dokonalí lidé. Když se na ně člověk podívá, řekne si: "Proč já takový nejsem?" Ale oni prostě jen předvádějí svou nejlepší verzi. Já ještě nejsem úplně ta generace, první účet na sociální síti jsem si založil jako 16letý. Ale nedokážu si představit 10leté dítě vyrůstat s tímhle před očima.

Musí se to na něm podepsat. Pokud bych měl tu pomoc, tak bych to zakázal. Já jsem si vypnul všechna sociální média spojena s F1. Nic nečtu, ať už se mě to týká nebo ne. Jen mě frustrovalo, když jsem tam našel něco, s čím jsem nesouhlasil. A na straně pozitiv nebylo nic. Bez nich mi je lépe."

Když loni start sezony oddálilo vypuknutí pandemie, Russell to se sociálními sítěmi přeháněl. Foto: George Russell

Zdroj: PA, úvodní foto: Williams