Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pro Cunodu bylo předjetí Alonsa emotivní

Pro Cunodu bylo předjetí Alonsa emotivní

Během závodu se od něj hodně naučil

Juki Cunoda si o víkendu v Bahrajnu odbyl svou premiéru ve formuli 1. Ta pro něj skončila ziskem dvou bodů. Japonský pilot ve službách AlphaTauri, který loni skončil na celkovém třetím místě ve formuli 2, totiž dorazil do cíle na deváté příčce.

Jedním z pilotů, se kterými se Cunoda musel na cestě za bodovaným výsledkem vypořádat, byl Fernando Alonso. V cíli Japonec prozradil, že když dvojnásobného mistra světa předjížděl, bylo to pro něj zvláštní.

„Když jsem Fernanda předjížděl, bylo to trochu emotivní. Naposledy jsem ho viděl před dvanácti nebo třinácti lety, takže mi tenkrát bylo sedm nebo osm. V první zatáčce jsem to tam poslal jako nováček. Zkrátka jsem věřil Fernandovým schopnostem (díky kterým nedojde mezi oběma ke kolizi – pozn. red.). Bylo mi to trochu líto. Předjel jsem ho ale z docela velké dálky, takže tam byly nějaké emoce. Samozřejmě nezávodíme ve stejných autech, ale měl jsem z toho radost,“ podělil se Cunoda se svými dojmy.

Pilot AlphaTauri rovněž dodal, že se jízdou za Alonsem hodně naučil: „Jel jsem za ním několik kol a učil jsem se od něj, jak se starat v zatáčkách o pneumatiky a jak každou zatáčkou projíždět. Poté, co jsem se před něj dostal, jsem se snažil jet jako on a pár zatáček jsem projel lépe. Doufám, že příště už s ním nebudu muset bojovat. Rád bych startoval z lepší pozice. Naše auta jsou odlišná. Ale to, co jsem se od něj naučil, mi do budoucna hodně pomůže,“ řekl.

Při souboji s Fernandem Alonsem získal Juki Cunoda nové poznatky. Foto: Alpine

 

Cunoda se v Bahrajnu postaral o první bodovaný výsledek japonského pilota ve formuli 1 od Velké ceny Brazílie 2012. Tehdy získal dva body za deváté místo Kamuj Kobajaši, v té době pilot stáje Sauber.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: AlphaTauri