Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg obsadil dvě místa

Hülkenberg obsadil dvě místa

Ani jedno však není závodní.

Němec, který loni dostal tři příležitosti nahradit jednoho ze závodních jezdců týmu Racing Point, a s nelehkou výzvou se popral dobře, si opět sedá na lavičku náhradníků. Místo závodního jezdce ani tento rok nesehnal a jiné série ho, zdá se, moc nelákají. Zato si ho ale na místo náhradníka vybrali úřadující šampioni, tým Mercedes.

Mercedes už má dva oficiální náhradníky, závodníky sesterského týmu Formuli E, se kterým se už tým F1 dělí i o továrnu v Brackley. Ale právě proto, že Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries jsou závodníky Formuli E, nebudou moci být Mercedesu během některých víkendů k dispozici. Na seznamu potenciálních náhradníků je i George Russell, kterého ale Williams nemusí uvolnit, zvlášť pokud bude mít letos reálnou šanci odlepit se od dna Poháru konstruktérů. Takže Mercedes pro jistotu podepsal ještě jednoho jezdce a zkušený Němec je logickou volbou.

Hülkenberg beztak bude v padoku, neboť pokračuje na místě náhradníka bývalého týmu Racing Point, nyní závodícího pod jménem Aston Martin.

"Během vybraných víkendů budu rezervním jezdcem Aston Martinu a také rezervním jezdcem Mercedesu, ve vybraných závodech," potvrdil 33letý jezdec.

Pro Hülkenberg zbylo místo alespoň na lavičce náhradníků. Foto: Racing Point

Hülkenberg to sice nezmínil, ale Mercedes má dohodu s McLarenem, svým motorovým zákazníkem, že mu v případě potřeby půjčí svého rezervního jezdce, takže se asi může stát i to, že Hülkenberga uvidíme v oranžovém voze McLarenu.

Zdroj: ServusTV, úvodní foto: Racing Point