Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes je v Imole mnohem spokojenější

Mercedes je v Imole mnohem spokojenější

Lepší vůz, lepší trať, lepší počasí.

Týmu Mercedes v Imole spadl kámen ze srdce. Vůz je mnohem poslušnější než v Bahrajnu a je to vidět i na časech dosažených v pátečních trénincích. Dopoledne i odpoledne obsadili jezdci Mercedesu první dvě místa tabulky. Nedá se říct, že mají jasně nejrychlejší vůz, když Max Verstappen v prvním tréninku ztratil méně než 0,1 sekundy a ve druhém byl, po problémech Red Bullu, v jedné desetině za nimi nečekaně Pierre Gasly. Už samotná konkurenceschopnost je ale po třech týdnech obav dobrou zprávou.

"Když to porovnám s Bahrajnem, tak tady je vůz jednoznačně lepší," řekl Valtteri Bottas, jenž byl nejrychlejší v obou trénincích. "Jak jsem řekl ve čtvrtek, je to jiný typ okruhu, asfaltu i přilnavosti, ale začali jsme dobře. Myslím, že už nebudeme dělat velké změny v nastavení. Musíme pořešit pár věcí, ale celkově jsem s vozem mnohem spokojenější než před třemi týdny."

Podle Hamiltona je za zlepšením změna okruhu, ale i vylepšení vozu.

"Tým tvrdě pracoval, aby pochopil, co se dělo v Bahrajnu, kde jsme ztráceli a co se dá udělat lépe v nastavení vozu. Ale je pravdou i to, že tato trať nám více vyhovuje. Nastavení jsme dobře trefili hned na první pokus, už budeme dělat jen malé úpravy. Takže zatím to jde dobře."

Možná to s Mercedesem nebude tak špatné, jak se zdálo v Bahrajnu. Foto: Mercedes

Technický ředitel týmu, James Allison, poukázal na to, že v Imole není zdaleka tak větrno, jak bylo v Bahrajnu a v Evropě je i podstatně chladnější počasí. Oba faktory hrají Mercedesu do karet.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes