Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Kanada oficiálně vypadla z kalendáře

Kanada oficiálně vypadla z kalendáře

F1 oznámila jméno náhradníka.

Formule 1 potvrdila, že Velká cena Kanady se ani letos nepojede. Samozřejmě, opět za to může pandemická situace a protipandemická opatření komplikovaná faktem, že týmy by potřebovaly letět přes Atlantický oceán pouze na otočku. Kanadské úřady vyžadují, aby každý, kdo přiletí z Evropy, absolvoval 14denní karanténu a nebyly ochotné udělit personálu F1 výjimku. A kompromis nebyl možný. Na Okruhu Gillese Villeneuva se mělo závodit 13. června, jen týden po Velké ceně Ázerbájdžánu.

Smutní jsou z toho určitě hlavně kanadští jezdci Lance Stroll a Nicholas Latifi. Druhý jmenovaný ještě na domácí půdě ve voze F1 nezávodil. Možná příští rok...

Uvolněné místo v kalendáři velkých cen okamžitě zaplnila Velká cena Turecka a její okruh Istanbul Park. F1 na tomto okruhu závodila v letech 2005 až 2011 a vrátila se tam loni, právě díky tomu, že Covid-19 uvěznil týmy F1 v Evropě a jejím blízkém okolí. Comeback Instanbul Parku byl okořeněný novým, zcela čerstvým a extrémně kluzkým asfaltovým kobercem. Šílenou kvalifikaci tehdy nečekaně vyhrál Lance Stroll před Maxem Verstappenem a Sergiem Pérezem a Mexičanovi se povedlo dostat až na stupně vítězů.

Javorový list přišel o druhý závod v řadě. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes