Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappena zradila baterie

Verstappena zradila baterie

Místem v první řadě není nadšený

Max Verstappen včera v kvalifikaci skončil až za dvěma jezdci Mercedesu. Prozradil, že na konci posledního měřeného pokusu mu vypověděla poslušnost baterie.

"Celkově to byla dobrá kvalifikace, přestože v posledním kole jsem ztratil trochu času na konci rovinky. Budeme se na to muset podívat. Ale nebylo to tolik času, kolik mi chybělo na pole position," řekl nizozemský závodník.

Po odsunu Lewise Hamiltona na jedenácté místo by Verstappen potřeboval svůj čas vylepšit o dvě desetiny sekundy, aby byl první. Takto odstartuje z první řady, ale druhá pozice mu dává nevýhodné místo na špinavější straně trati. Avšak tento rok má velmi dobré starty.

"Budu na vnitřní straně, není to dobrá pozice. Uvnitř není žádná přilnavost. Uvidíme."

Dnes to může být i zajímavá taktická bitva. Pokud se Valtteri Bottas po startu udrží před Verstappenem, může se ho pokusit zpomalit a dát tak týmovému kolegovi šanci nenabrat velkou ztrátu, než se dostane přes pomalejší vozy. Hamiltona však může stejně dobře brzdit Sergio Pérez, kterému bude na startu patřit sedmé místo.

"S Hamiltonem budu závodit jako s kýmkoliv jiným," popírá Pérez. "Chci co nejlepší výsledek, takže nikoho nepustím zdarma. Takže ano, opravdu doufám, že se Lewis nedostane přede mě. A také doufám, že po startu získám pár pozic a budu moci držet tempo s čelem závodu."

Red Bull z pátku na sobotu odstranil chyby v nastavení, ale k poražení Bottase to nestačilo. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull