Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen měl špatně nastavené křídlo

Verstappen měl špatně nastavené křídlo

Někdo v boxech udělal velkou chybu

Nejen Valtteri Bottas, ale i druhý z letos největších rivalů Lewise Hamiltona měl ve Velké ceně Turecka problém s vozem. Max Verstappen na důvod svého trápení přišel až nějaký čas po skončení závodu, když si mechanici všimli špatně nastaveného přítlačného křídla, respektive jedné jeho poloviny. K úpravě došlo během zastávky v boxech. Před ní Max Verstappen útočil na druhé místo Sergia Péreze, což však skončilo smykem. Po návratu na trať z boxů již Nizozemec nebyl tak rychlý a po dalších chybách závod dokončil na šestém místě.

"Ani jsem ho tam nechtěl předjet. Nebyl jsem netrpělivý nebo tak. Prostě se to stalo. Chtěl jsem se za něj zavěsit, ale najednou se objevila masivní nedotáčivost a vyjel jsem z trati. Z boxů jsem se vrátil na konec malého vláčku a v něm strávil většinu času," konstatoval.

Mechanici nejspíš dostali pokyn Verstappenovi křídlo mírně narovnat, jelikož trať osychala. Úkon byl však proveden správně pouze na jedné straně křídla.

"Ukázalo se, že úprava křídla dopadla katastrofálně. Na jedné straně jsme měli o sedm stupňů méně, než mělo býtt. A to je opravdu hodně. Obyčejně se provádí úprava pouze o jeden stupeň. Sedm stupňů je strašně moc. Co si má pak jezdec počít? V podstatě pak už nic nebylo, jak mělo být," povzdechl si Verstappen.

Závod s pořadovým číslem 300 se Red Bullu moc nevydařil. Foto: Red Bull

Tři závody před koncem sezony zaostává Verstappen v boji o druhé místo šampionátu za Valtterim Bottasem o 27 bodů.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull