Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottase potkaly problémy s řízením

Bottase potkaly problémy s řízením

Sen o titulu se rozplynul i jeho chybou

Zatímco Lewis Hamilton si po výborném výkonu dojel v Turecku pro vítězství, Valtteri Bottas ve druhém mercedesu dorazil do cíle daleko od bodovaných pozic a s jednokolovou ztrátou. Ubohá rychlost prý jde na vrub křídlu poškozenému v kolizi po startu.

"Nejprve jsem dostal smyk, když jsem se vyhýbal renaultu. Pak jsem v deváté zatáčce prvního kola kolidoval. Vůz nebyl v pořádku. Na rovinkách jsem cítil, že volant to táhne doleva. A v levotočivých zatáčkách se vůz nechoval správně, snadno šel do smyku," vysvětlil finský závodník. "Všechny další smyky byly následkem toho, že vůz se nechoval normálně. Byla to katastrofa. Celé špatně. Snažil jsem se přesto závodit, protože jsem neměl co ztratit. Neudržel jsem vůz na trati, propadl se pořadím a pak to bylo ještě těžší."

Bottas se po závodu musel přidat k týmu oslavujícímu sedmý Hamiltonův titul, což zároveň znamenalo, že on o šanci na letošní titul definitivně přišel. Může si za to ale do značné míry sám. Na kolizi v deváté zatáčce prvního kola, opět s Oconem, nese nemalý podíl.

"Po smyku v první zatáčce jsem rychle dohnal pole. Již v osmé zatáčce jsem byl za jinými vozy, takže jsem před devátou mohl zaútočit. Jenže jsem zablokoval kola. Na vnitřní straně deváté zatáčky stálo hodně vody, viditelnost byla špatná... Byl jsem netrpělivý a vrazil do jednoho z renaultů,“ přiznal se.

Bottas mohl opět pouze gratulovat vítězi a přihlížet oslavám. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes