Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton chce změnu formátu pro Monako

Hamilton chce změnu formátu pro Monako

Je třeba pro diváky vymyslet něco zábavnějšího.

Lewis Hamilton v Monaku mluvil o potřebě změnit formát závodního víkendu (který v Monaku začíná čtvrtkem), nebo dokonce samotného závodu. Velké vozy moderní F1 drží rychlostní rekordy na většině okruhů a jezdit v nich v Monaku je vzrušující výzvou pro závodníky, možná největší vůbec. Jenže pro diváky očekávající akci, spoustu předjíždění, se spíše jedná o nejhorší závod v kalendáři.

"Roky držíme stejný formát. Přitom tohle je nejlepší trať, nejúžasnější místo, které během roku navštívíme, ale pro diváky je to nuda," řekl úřadující šampion. "Víme, že nás čeká jednozastávkový závod, dva dlouhé stinty. Kdyby se dělal žebříček míst podle náročnosti předjíždění, tento okruh by se do něj ani nevešel. Jezdec s největší pravděpodobností za celý závod nedostane ani jednu šanci pokusit se o předjížděcí manévr.

Myslím, že pro fanoušky to není moc velká zábava. Neznám řešení, pouze doufám, že v budoucnu se pro fanoušky vymyslí něco více vzrušující. Pro jezdce je už v tréninku vzrušující prostě jezdit na této trati. Tunel, stoupání ke kasinu... A celý víkend je velkým zážitkem a vždy i bude, stejně jako vítězství na této trati bude vždy výjimečné.

Myslím, že za sebou máme skvělý začátek sezony se vzrušujícími souboji napříč celým polem. Zde však musíme v neděli očekávat kroužení ve vláčku."

Můžeme pouze dodat, že o to větší důležitost bude mít sobotní kvalifikace, a také start. Pokud někdo pokazí jedno nebo druhé, s vítězstvím se nejspíš bude muset rozloučit.

VC Monaka 2019

Předloni Hamilton získal pole position i vítězství, loni se v Monaku nezávodilo. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes