Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Hamilton po kvalifikaci zuřil

Hamilton po kvalifikaci zuřil

Někdo v Mercedesu udělal velkou chybu.

Lewis Hamilton se včera kvalifikoval až na sedmém místě a po vystoupení z vozu byl evidentně ve špatné náladě. Neobviňuje Charlese Leclerka, který kvalifikaci předčasně ukončil, ale svůj vlastní tým.

"Dnes večer mě čeká tvrdá diskuse s inženýry, nebo možná po víkendu," řekl úřadující šampion. "Neudělaly se věci, které se měly udělat. Ale poučíme se z toho a do dalšího závodu nastoupíme silnější. Nechci prozradit příliš mnoho a nechci kritizovat tým, ale za zavřenými dveřmi budu."

Vedoucí jezdec aktuálního pořadí šampionátu po prvních dvou trénincích poukazoval na rychlost vozů Ferrari, ale jinak byl s vozem poměrně spokojený. Včera dopoledne však zažil nepříjemné překvapení.

"Po třetím tréninku jsme dělali mnoho změn, protože to byla jedna velká katastrofa. Vybrali jsme se totálně nesprávným směrem, sami jsme se dostali do kouta. Pak jsme udělali pár kroků zpět a vůz ještě zhoršili. Nikdy nebyl horší. Zabloudili jsme."

"Měli jsme velmi produktivní, ačkoli těžkou diskusi. V den jako tenhle se naučíte nejvíce," tišil Toto Wolff emoce po skončení týmové porady.

Mercedes při nastavování vozu špatně odbočil a s Hamiltonem se už nedokázal vrátit zpět. Foto: Mercedes

Jak moc byl Hamilton ztracený ukazuje téměř půlsekundová ztráta na týmového kolegu, který sám není s výsledkem spokojen.

"Jsem moc zklamaný, že mi červené vlajky neumožnily zajet další měřené kolo," řekl Valtteri Bottas, jenž bude startovat ze třetího místa. "V průběhu víkendu jsme vůz zlepšovali a v kvalifikaci už byl dobrý. Myslím, že jsem měl dobrou šanci získat pole position. Uvidíme, jaký bude závod. Jsme v Monaku, takže možné je cokoliv."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes