Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari není rychlé jako v Monaku

Ferrari není rychlé jako v Monaku

Zatím to však vypadá hodně nadějně.

Carlos Sainz to řekl přímo. Ferrari není a ani nedoufalo, že bude v Baku stejně konkurenceschopné jako v Monte Carlu. Avšak po pátku to podle výsledkových tabulek tak vypadá, že je před svými obvyklými soupeři, a dokonce i před Mercedesem, což by dávalo slušnou šanci na získání pozic ve druhé startovní řadě dnes a místa na stupních vítězů zítra.

"Rozhodně jsme rychlejší, než jsme předpokládali," přiznal španělský závodník. "Ale také je pravdou, že v rychlých kolech jsem se často dostal do větrného stínu za jiným vozem. Těžko z dat vyčíst, jaká bude naše konkurenceschopnost v závodu. Možná třetí trénink napoví více, ale rozhodně nejsme rychlí jako v Monaku. To je jisté. Oba vozy Red Bullu byly rychlejší v krátkých i dlouhých stintech."

Jeho týmový kolega, Charles Leclerc, však očekává markantní zrychlení týmů Mercedes a McLaren.

"Podle mě je McLaren hodně rychlý, ale z nějakého důvodu to nechce ukázat. A možná pouze neměl tak bezproblémový den jako my. Stále si však myslím, že je těsně před námi. Uvidíme. Rovněž netuším, co se dělo u Mercedesu, ale nepochybuji, že jeho jezdci a Red Bull budou před námi a naším hlavním soupeřem zůstane McLaren," řekl Monačan.

Monako to sice není, ale prozatím to vypadá moc dobře. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari