Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams zamrzl v čase

Williams zamrzl v čase

Pořád ho straší smrt Ayrtona Senny.

Nový technický ředitel Williamsu Francois-Xavier "FX" Demaison poskytl francouzskému Auto Hebdo poměrně kontroverzní rozhovor. Zmiňuje v něm, že Williams zaspal dobu, že staří členové vysokého managementu si vzájemně kryjí záda a že tým pořád ještě straší smrt Ayrtona Senny ve voze Williams FW16 v roce 1994.

"Williams nemůže zůstat v současném stavu," řekl Demaison. "V Grove máme lidi, kteří spolu pracují již hodně dlouhou dobu. Tým je vystavěn kolem nich. Jako někdo zvenčí dokážu zaplnit mezery a soustředit se na efektivitu. Nechci vymazat minulost, ale změny jsou nezbytné.

Děláme věci jedním způsobem již 20 let, potřebujeme změny. Co bylo velmi dobré před 20 lety, dnes není dost dobré. A ve F1 to platí dvojnásob. Velkým problémem je, že Williams se nevyvíjel stejně rychle jako Formule 1. Sport se stal mimořádně složitým, ale tak se zdá, že pár lidí využilo tuto složitost k tomu, aby chránili jeden druhého. Ty čeká velká změna týmové kultury.

Zkušenosti jsou důležité, ty si nekoupíte. Ale musí být využívány s rozumem. Vidí se mi, že Williams pořád žije ve stínu smrti Ayrtona Senny. Vůz z Grove má být v první řadě bezpečný, v druhé řadě rychlý. Ve skutečnosti musí být oboje."

Demaison chystá velké změny, které se staré garde možná nebudou vůbec líbit. Foto: Williams

Zdroj: grandprix, úvodní foto: Williams