Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Turecko se znovu vrací do kalendáře

Turecko se znovu vrací do kalendáře

Tentokrát nahradilo Singapur.

Bylo oznámeno jméno náhradníka za Městský okruh Marina Bay, na kterém se letos závodit nebude z důvodu přetrvávajících přísných protipandemických opatření v tomto městském státě, včetně omezení cestování. V uplynulých týdnech se hodně spekulovalo o posunutí VC Japonska, aby se v říjnu vytvořil prostor pro dvě velké ceny na americkém Okruhu Amerik, ale prozatím z toho nic nebude. Uvolněný termín na začátku října obsadil turecký Istanbul Park.

Připomeňme, že F1 se do Turecka loni vrátila po letech absence, když bylo třeba kvůli omezeným možnostem cestování zaplnit kalendář velkých cen závody v Evropě a jejím blízkém okolí. V původním letošním kalendáři Istanbul Park nebyl, dostal se do něj až jako náhrada za zrušený závod na kanadském Okruhu Gillese Villeneuva. Vzápětí však Spojené království, kde sídlí většina týmů, oznámilo omezení cestování do Turecka, závod musel být zrušen, proto nás teď čekají dvě velké ceny na rakouském okruhu Red Bull Ring. Snad druhý pokus Turecka už bude úspěšný.

Loni byla VC Turecka hodně dramatická. Foto: Racing Point

Dva závody v USA však ještě nelze vyloučit. F1 se nyní musí podívat na reálnost uspořádání závodů v Brazílii a Austrálii, které má naplánované na listopad. Brazílie nezvládá boj proti Covid-19, Austrálie bojuje pomocí omezování cestování na kontinent.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto:Red Bull