Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Aston bude mít technického ředitele z Red Bullu

Aston bude mít technického ředitele z Red Bullu

Red Bull Fallowse nechce pustit.

Aston Martin oznámil, že podepsal smlouvu s Danem Fallowsem, který se stane jeho technickým ředitelem.

Pouze před dvěma týdny bylo oznámeno, že známý Andrew Green opouští místo technického ředitele a bude pracovat více v pozadí ve funkci vyššího technického ředitele a soustředí se na dlouhodobější projekty týmu Aston Martin. Zároveň bylo oznámeno, že Aston ulovil Luku Furbatta, šéfdesignéra Alfy Romeo, kterého jmenoval svým konstrukčním ředitelem. Ukázalo se, že na uvolněné místo technického ředitele ulovil ještě větší rybu, důležitého zaměstnance špičkového týmu Red Bull.

O Fallowsovi se hodně psalo v roce 2014. Rok předtím McLaren oznámil, že z (tehdy dominantního) týmu Red Bull získal šéfa aerodynamiky Petera Prodromoua i jeho pravou ruku Dana Fallowse. Pro Red Bull by byla ztráta obou těžkou ranou, proto dal Fallowsovi podepsat smlouvu na místo šéfa aerodynamiky, údajně pouze pár dní před jeho plánovaným nástupem k McLarenu. Do věci se pak obuli právníci obou týmů a Red Bull si Fallowse udržel. Ani přestup do Aston Martinu nejspíš nebude bez kontroverze ohledně načasování.

"V příštích pár letech ne," řekl šéf týmu, Christian Horner, o odchodu svého šéfa aerodynamiky ke konkurenci. "Nechci zacházet do detailů, ale určitě ne v nejbližších letech."

Jako šéf aerodynamiky musí Fallows vědět první i poslední o právě vznikajícím voze Red Bullu pro sezonu 2022, prvního vozu nové generace. Červený býk samozřejmě nechce, aby Aston mohl na těchto informacích stavět, ale těžko si představit, že bude tým britské automobilky na svého nového technického ředitele skutečně čekat celé roky.

"Na načasování ještě pracujeme," řekl šéf týmu Aston Martin, Otmar Szafnauer. "Běžíme maratón, ne sprint. Raději si trochu počkáme na špičkového člověka, než vzít hned někoho, kdo nám nijak nepomůže."

Aston Martin má mistrovské ambice a do svého týmu shání nejlepší lidi. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin