Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Proč Verstappena rozzlobil zisk pole position?

Proč Verstappena rozzlobil zisk pole position?

Nemělo to být tak těsné!

Když Max Verstappen poskytoval první rozhovor po zisku pole position na startu zítřejší VC Rakouska, nikdo nechápal, proč se tváří jako by mu právě někdo snědl večeři.

"Musím říct, že Q3 nám vůbec nevyšla," řekl jezdec Red Bullu po zisku třetí pole position v řadě. "Samozřejmě jsem rád, že odstartuji z prvního místa, ale s provedením nejsem spokojen. Musíme si o něčem promluvit. Ale samozřejmě je dobré, že tady druhý víkend po sobě máme pole. Snad budeme i první v cíli."

Verstappenovi už asi bylo jasné, že se média dostanou k jeho komunikaci s týmem skrze vysílačku hned po skončení kvalifikace. Nizozemce rozzlobilo, že pole position získal pouze s odřenýma ušima. Lando Norris z McLarenu byl pomalejší o méně než desetinu sekundy. Red Bullu Verstappen vyčítal, že ho na trať poslal jako prvního, čímž přišel o možnost ukrýt se na rovinkách do někoho aerodynamického stínu.

"Tak tohle jsme udělali naposled! Už nikdy více!" vypustil ze sebe slyšitelně rozčílený závodník, než ho stoply gratulace závodního inženýra a šéfa týmu. Ti měli chladnější hlavy a samozřejmě jim bylo jasné, že sprška výčitek se nehodí k záběrům oslavujících diváků v oranžových tričkách na tribunách Red Bull Ringu.

"Max vždycky chce více a po dnešní kvalifikaci měl pocit, že jsme mohli udělat více. Při prvním pokusu měl jemné zablokování kol, proto jsme ho v závěru úmyslně poslali na trať tak, aby měl před sebou čistý vzduch."

Fanouškům těsné kvalifikační vítězství evidentně nevadilo. Foto: Red Bull

Kvalifikační vítězství Red Bullu završil Sergio Pérez, který sice bude na startu až třetí, ale před Verstappenovým rivalem v boji o mistrovský titul, Lewisem Hamiltonem, kterému zbylo až čtvrté místo.

Zdroj: RaceFans, foto: Red Bull