Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton byl bez šance

Hamilton byl bez šance

Ztrátu pozice připisuje Hondě.

Lewis Hamilton na Silverstone vyhrál kvalifikaci, přesto dnes do Velké ceny Velké Británie odstartuje z druhého místa. Důvodem je, že se před něj v prvním sprintu v historii F1 dostal Max Verstappen. Rozhodl start, který měl jezdec Red Bullu s motorem Honda mnohem lepší a téměř bez boje přebral vedení. A jelikož první tři v cíli sprintu dostávají body, Verstappen se Hamiltonovi opět o bod vzdálil.

"Tento rok odvedli fantastickou práci na svém motoru. Mají úžasné starty a my jsme naopak zaostali. Musíme je zlepšit. Rozhodně není dobré, když takto přicházíme o body," řekl úřadující šampion.

Dnes to Hamilton nebude mít lehké, protože Verstappen vypadal, že má lepší závodní tempo než jezdci Mercedesu.

"Nasadil neuvěřitelné tempo a kdykoli chtěl, tak se mi vzdálil. Nebylo nic, co bych s tím mohl udělat. Musíme najít nějaký způsob, jak se zítra dostat před něj."

Hamiltonův pomalejší start zkřížil plány i kolegovi Valtterimu Bottasovi, který jako jeden z mála startoval na pneumatikách z nejměkčí směsi, aby se na startu pokusil dostat před Verstappena. Jedinou útěchou Mercedesu je, že vpředu budou jeho jezdci v přesile dva na jednoho, jelikož Sergio Pérez musí po odstoupení startovat z posledního místa.

"Chtěli jsme zkusit odlišnou strategii. Bylo asi zřejmé, že jsme se chtěli na startu nebo v prvním kole dostat před něj (Verstappena)," řekl Bottas. "Nepovedlo se. Měl dobrý start a já jsem byl v první zatáčce mírně blokován, takže jsem přišel o šanci."

Red Bull první, ale Mercedes v přesile. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes