Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton zahnán do kouta

Hamilton zahnán do kouta

Po pátku téměř nemá vlastní data.

Lewis Hamilton patří k nejzkušenějším závodníkům současné F1, ale i pro něj je nizozemský Zandvoort novou tratí a na klopené zatáčky není zvyklý. Čas ve dvou hodinových pátečních trénincích tedy potřeboval využít naplno stejně, jako kterýkoliv z jeho soupeřů. A ještě o to více, že ​​je v těsném a náročném souboji o titul s domácím Maxem Verstappenem.

Brit byl sice v prvním tréninku nejrychlejší, ale odjel v něm pouze 17 kol, neboť to byl trénink zkrácen červenou vlajkou o více než polovinu. A v druhém tréninku způsobil vyvěšení červené vlajky on, když svůj vůz po třech kolech, jediném měřeném, odstavil na okraji trati. Trefit před posledním tréninkem správné nastavení jistě nebude snadné.

"Dnes dopoledne jsme měli maximálně tak 20 minut, než byla vyvěšena červená vlajka. Samozřejmě se nyní cítím být zahnán do kouta," přiznal úřadující šampion. "Naštěstí, Valtteri měl dobrý pátek a snad ještě něco doženeme zítra dopoledne. Z vozu jsem měl docela dobrý pocit. Udělali jsme pár úprav, ale nestihl jsem je pak pořádně otestovat, takže teď nevím, jestli jsme se vybrali správným směrem. Ale jak jsem řekl, Valtteri měl dobrý den, dobré dlouhé stinty a nasbíral pro nás potřebná data."

Každý jezdec má ale trošku jiný jezdecký styl a jezdce Mercedesu jsme už nejednou viděli na trati i s naprosto odlišnými verzemi zadního křídla, takže to nejlepší pro Bottase nemusí být zítra na neznámé trati nejlepší i pro Hamiltona. Dobrou zprávou pro jezdce Mercedesu a jeho fanoušky je, že porucha v olejovém systému nebyla závažná a beztak to byla porucha nejstarší z Hamiltonových pohonných jednotek.

Hamilton většinu druhého tréninku pouze z boxů sledoval Bottase. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes