Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes nemá rád klopení

Mercedes nemá rád klopení

Šance dostane na startu a v boxech.

Lewis Hamilton skončil ve včerejší kvalifikaci druhý. Výsledek byl těsný, ale rivala Maxe Verstappena ve finálním kole zpomalila porucha DRS. Podle britského závodníka Mercedes na Red Bull ztrácí v klopené třetí zatáčce, jinak by mohl být nejrychlejším vozem na trati.

"Byl neuvěřitelně rychlý v prvním sektoru," řekl Hamilton o Verstappenovi. "Poslední sektor jsem pak jel skutečně absolutně na hraně. V poslední zatáčce jsem si nenechal žádnou rezervu. Je fajn, že jsme dokázali skončit takto blízko. Už to vypadalo, že budou nedostižní. Přitom kdybychom měli více času, jistě z našeho vozu ještě něco vydolujeme.

Skutečně hodně ztrácíme na výjezdu ze dvou klopených zatáček, hlavně ze třetí, která je podstatně rychlejší. Těžko takto říct, proč to tak je, ale některé vlastnosti našeho vozu prostě způsobují, že není dobrý v klopených zatáčkách. Ale přesto to byla dobrá zábava."

Valtteri Bottas obsadil solidní třetí místo, zatímco druhý red bull bude startovat z chvostu pole, takže Mercedes dnes může hrát přesilovku, pokud bude dostatečně rychlý.

"Moje poslední kolo ve Q3 nebylo nejlepší. Vypadalo to dost dobře, než jsem byl v jedenácté zatáčce příliš chamtivý, brzdil příliš pozdě," řekl po kvalifikaci Bottas. "Ale máme dva vozy v první trojce, takže můžeme rozehrát hru a zítra zaútočit. Předjíždět tady moc není kde, ale jednu šanci budeme mít na startu a další v boxech."

Třeba Mercedes nemá rychlost, ale má přesilu. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Mercedes