Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen byl nejrychlejší i bez DRS

Verstappen byl nejrychlejší i bez DRS

O poruše nejprve ani nevěděl.

Výsledek boje o pole position byl včera mimořádně těsný, takže to vypadalo, že dva špičkoví jezdci ve dvou špičkových vozech podali mimořádně vyrovnané výkony. Nakonec je to ale trochu jinak. Max Verstappen protnul cílovou čáru posledního kola se zavřeným DRS, díky tomu chybělo pouze 0.04 sekundy k tomu, aby pole position patřila Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu.

"Opravdu? Já jsem si toho nevšiml, "přiznal Verstappen v jednom z rozhovorů po kvalifikaci. "Nevím, musíme se na to podívat."

DRS domácího závodníka fungovalo mezi zatáčkami 10 a 11, selhalo až na konci kola, na výjezdu z klopené poslední zatáčky.

"Všimli jsme si nižší rychlost na rovince. Zdá se, že DRS se pořádně neotevřelo," věděl už Christian Horner. "Myslím, že ho to mohlo stát desetinu až desetinu a půl. Ale pod obrovským tlakem podal fantastický výkon a dopadlo to super."

Super kvalifikaci rozhodně neměl Sergio Pérez. Ve Q1 si vyjel pouze šestnácté místo, takže do bojů o lepší pozice již nemohl zasáhnout. Red Bull ještě nerozhodl, ale nakonec můžeme při startu vidět jeden red bull na prvním a jeden na posledním místě, neboť tohle je příležitost nasadit novou pohonnou jednotku, možná i převodovku a přijít pouze o čtyři místa ve prospěch jezdců v podstatně slabších vozech.

Verstappen byl včera rychlejší, ale v nejnevhodnější chvíli se mu neotevřelo DRS. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull